Start Kringgesprekken

Vanaf oktober 2022 starten maandelijkse kringgesprekken in gemeente het Hogeland, in samenwerking georganiseerd door Colourful Het Hogeland en stichting Preventie Polarisatie.

Doelstelling van de gesprekken is: overbrugging, verbinding en innerlijke verrijking. Het eerste kringgesprek vindt plaats in Bedum en heeft als thema “Wat ìs ‘gewoon’ eigenlijk..?”.
Massoud Djabani leidt de kringgesprekken in, waarop een gedachtewisseling over het thema volgt.

Het kringgesprek “Wat is ‘gewoon’ eigenlijk..?” start op 27 oktober in de bibliotheek te Bedum, Kapelstraat 9, aanvang 19.30 uur.

Iedereen is van harte welkom!

𝗕𝘂𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝘄𝗮𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀!

Op 10 locaties in Bedum, Uithuizen, Usquert en Eenrum konden wijkbewoners vandaag hun buren ontmoeten. Er waren gezellige ontmoetingen.

In elke straat werd samen gelachen, gegeten en genoten. Het was leuk om te zien dat we een kleurige mix hadden van jonge en oudere wijkbewoners en verschillende culturen.

Een bijzondere dank aan de fantastische wijkbewoners die hebben geholpen en mee hebben gedaan aan de Burendag. Een speciale dank gaat  uit naar de sponsoren Wierden en Borgen, De Delthe Wooningstichting, en SUW social wonen.

Tot ziens in Burendag 2023!!!

Eritrese dag in Winsum

Op zondag 26 juni 2022 heeft Colourful Het Hogeland een Eritrese dag in de hervormde Kerk van Obergum in Winsum georganiseerd.

Het doel van deze dag was om de onderlinge band van de mensen uit Eritrea die in de gemeente Het Hogeland wonen te versterken.

Als de mensen elkaar kennen kunnen ze elkaar helpen met het oplossen van dagelijkse problemen en de problemen waar ze als nieuwe Nederlander mee te maken krijgen.

De gemeenschap koos vijf mensen uit hun eigen groep om zich te laten vertegenwoordigen en om elkaar te ondersteunen er problemen zijn. Er kwamen meer dan 100 Eritreeërs uit de hele gemeente en ook diverse anderen kwamen nieuwsgierig kijken.

Door elkaar te zoeken, te vinden, te zingen en te eten zijn waardevolle contacten ontstaan waardoor uitdagingen op allerlei vlakken makkelijker het hoofd kunnen worden geboden.

𝗪𝗲𝗹𝗸𝗼𝗺 𝗢𝗲𝗸𝗿𝗮ï𝗻𝗲!

🇺🇦

Op zaterdag 16 april heeft Colourful Het Hogeland een paaslunch verzorgd voor de Oekraïners in Het Hogeland.

 

 
Meer dan 100 Oekraïners kwamen samen in het dorpshuis in Usquert – Dorpshuis Usquert . De werkgroep eten van Colourful had een heerlijke lunch bereid. We zijn de vrijwilligers van het Dorpshuis heel erg dankbaar voor het super gastvrije ontvangst en hun medewerking. Maar ook de vrijwillige chauffeurs die de Oekraïners uit alle hoeken van de gemeente haalden en ook weer thuis brachten. 

 

 
Als bedankje voor ons hadden de Oekraïners heerlijke cupcakes gemaakt. Geweldig om te zien dat de Oekraniers verbinding met elkaar zochten, blij en dankbaar waren.
 
Een jonge enthousiaste dame heeft voor de radio haar verhaal verteld wat live in de uitzending te horen was. Prachtig om te ervaren dat andere talen geen barrière is voor contact. Bovendien zijn woorden vaak overbodig. Een groet, een glimlach of een boks doet mensen stralen.
 
We zijn blij dat we als Colourful opnieuw deelnemers een warm thuisgevoel konden geven.

Geslaagde informatiemiddag Eritrese gemeenschap

Op 20 maart heeft Colourful Het Hogeland een informatiemiddag georganiseerd voor de Eritrese gemeenschap. Er waren 60 Eritreeërs uit verschillende dorpen in Het Hogeland aanwezig. 

 
 

Terwijl de kinderen genoten van traditionele Nederlandse spelletjes en nieuwe vriendjes maakten, hadden hun ouders een leuk gesprek met elkaar, met de vertegenwoordigers van Colourful Het Hogeland en mevrouw Sara Miellet van de Universiteit Utrecht.

 
 

Het bleek dat diverse Eritreeërs elkaar niet kenden en tijdens de bijeenkomst voor het eerst contact met elkaar maakten. Ze vertelden hier blij mee te zijn omdat ze elkaar zo beter kunnen steunen. 

In het gesprek met de vertegenwoordigers van Colourful Het Hogeland werd geluisterd naar hun wensen zodat de activiteiten in de toekomst beter aansluiten bij hun wensen.  

Ook werden er een aantal vertegenwoordigers gekozen die makkelijk te benaderen zijn door Colourful Het Hogeland. Op deze manier kunnen we fijnmaziger werken om iedereen bij toekomstige activiteiten te bereiken.  

 

Diverse families brachten heerlijke gerechten mee die na afloop met elkaar gegeten werden. Het was een nuttige en leuke middag!

 

𝗣𝗿𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝗲𝗱𝗮𝗴

Op 9 en 10 november waren vertegenwoordigers van Colourful (Marcella,  Wahabou en Yen) aanwezig op het gemeente Het Hogeland-plein tijdens de promotiedagen in Martiniplaza.

 
 
Een mooi netwerk waar  onze coördinator Wahabou veel contacten heeft opgedaan.
 
 
Verschillende lekkere ‘wereld’-hapjes werden daar geserveerd door Marcella. Zij won de tweede prijs bij de Receptenwedstrijd ‘Proef de Wereld’. 
 
 
Het waren waardevolle dagen voor Colourful!

Spannende finale receptenwedstrijd ‘Proef de Wereld’

In de keuken van het Hogeland college in Uithuizen stonden zaterdag 13 finalisten van de receptenwedstrijd hun gerecht achter de fornuizen. Druk met koken, bakken en braden, en er werd zelfs gebarbecued op het plein.

Het rook er “werelds”, in de keuken en ver daarbuiten! Er werden gerechten gemaakt uit Indonesië, Azerbeidzjan, Jamaica, Spanje, Italië en Nederland. Het zag er allemaal heerlijk uit.

De internationale jury had er een zware taak aan om de winnaars te kiezen. Er moest veel geproefd worden. De gerechten werden beoordeeld op smaak, geur, uiterlijk, presentatie en hygiëne.

Prijswinnaars
Dit zijn de prijswinnaars:

1e prijs: Karin Boon met haar Lasagne di Calceranica

2e prijs: Marcella Kokyova met haar Spaanse vogel met zoete aardappelpuree

3e prijs: Tineke Haaijer met haar maisbloemkoolsoep

Zij gingen alle drie naar huis met een geldprijs en een mooie kook-award. De havermout- appelkoek van Ronald Schmidt kreeg van de jury een eervolle vermelding.

Alle prijswinnaars ontvingen na afloop een prachtig kookboekje met de recepten van alle finalisten.

Deze dag was voor ons een Colourful ‘Kooktepunt’ Zeker voor herhaling vatbaar.

Met dank aan
Wij bedanken Het Hogeland College Uithuizen, de jury die bestond uit Johan vd Beek, Sytze Greidanus, Suus Dalebout-Tehupuring, Wladi Zimmerman, alles deelnemers en iedereen die de wedstrijd heeft gesteund.

Wil je ook het kookboekje ontvangen?
Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang het Digitale Receptenboek ‘Proef de Wereld’.

Inschrijven kan via deze link: https://bit.ly/Inschrijformulier.

Fantastische workshop Wereldmuziek

Op zaterdag 4 september en 2 oktober was het zo ver, de workshops Wereldmuziek onder leiding van Annie-Lie Persson.

In de Kunstkerk Hogeland in Warffum klonken driestemmige liederen uit diverse landen zoals Korea, Portugal, Zweden, Spanje, Afrika etc. En dat klonk fantastisch! Iedereen heeft genoten.


Zó fijn dat dit nu weer kan. Veel dank aan Anne-Lie Persson en Kunstkerk Hogeland!