Geslaagde informatiemiddag Eritrese gemeenschap

Op 20 maart heeft Colourful Het Hogeland een informatiemiddag georganiseerd voor de Eritrese gemeenschap. Er waren 60 Eritreeërs uit verschillende dorpen in Het Hogeland aanwezig. 

 
 

Terwijl de kinderen genoten van traditionele Nederlandse spelletjes en nieuwe vriendjes maakten, hadden hun ouders een leuk gesprek met elkaar, met de vertegenwoordigers van Colourful Het Hogeland en mevrouw Sara Miellet van de Universiteit Utrecht.

 
 

Het bleek dat diverse Eritreeërs elkaar niet kenden en tijdens de bijeenkomst voor het eerst contact met elkaar maakten. Ze vertelden hier blij mee te zijn omdat ze elkaar zo beter kunnen steunen. 

In het gesprek met de vertegenwoordigers van Colourful Het Hogeland werd geluisterd naar hun wensen zodat de activiteiten in de toekomst beter aansluiten bij hun wensen.  

Ook werden er een aantal vertegenwoordigers gekozen die makkelijk te benaderen zijn door Colourful Het Hogeland. Op deze manier kunnen we fijnmaziger werken om iedereen bij toekomstige activiteiten te bereiken.  

 

Diverse families brachten heerlijke gerechten mee die na afloop met elkaar gegeten werden. Het was een nuttige en leuke middag!