Activiteiten 2018

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de diverse activiteiten in 2018 van Colourful Het Hogeland.

24 november van 18.00 – 20.00 uur
Ladies Night in zwembad De Beemden

Zwembad De Beemden zet speciaal voor vrouwen haar deuren open om gezellig met elkaar te kunnen zwemmen.

22 september
Colourful het Hogeland tijdens Mooi Bedum

Alle bezoekers van Mooi Bedum kunnen genieten van de lekkerste hapjes van “all over the world”. Het unieke van de opzet is dat alle kookdeelnemers in Bedum wonen; er is dus een onwaarschijnlijk grote verscheidenheid aan nationaliteiten te vinden.

Het eetfestijn wordt omlijst door een muzikaal programma. Een kinderkoor, geleid door Anne-Lie Persson uit Stedum, popkoor Encore, uit Bedum, ook geleid door Persson, treden op met een leuk programma. Mussi uit Eritrea speelt op de krak en zingt Eritrese liederen in de koffiehoek.

Ook het New Life Choir uit Groningen levert een muzikale bijdrage. Dit koor bestaat uit zes gevluchte Syriërs en zij zingen voor de liefde en de vrede. Tot slot zal er een optreden zijn van de gelegenheidsband “Musique d’ Afrique”, onder leiding van Cheikh Ibra Fall.

22 september
‘Aan Tafel Met Massoud’

Onder begeleiding van Massoud Djabani wordt met elkaar gesproken over de multiculturele samenleving. Hoe goed kennen we elkaar en elkaars gewoontes eigenlijk? Wat zijn de verschillen, maar vooral: waar zitten de overeenkomsten? En hoe kunnen cultuurkloven worden overbrugd? De basis daarvoor leg je door met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je meepraten? Geef je dan op via: info@colourfulhethogeland.nl

18 september
Prinsjesdag in Den Haag

De commissaris van de Koning, René Paas heeft twee vrijwilligers van Colourful Het Hogeland uitgenodigd om Prinsjesdag bij te wonen. Wat een eer, dankzij de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen!

15 september
Fietsles in Winsum

Op het Boogplein in Winsum geven we een fietsles voor volwassenen. Dit gebeurt in samenwerking met MJD en Vitaal Winsum, Veilig Verkeer Bedum en Provincie Groningen.

De les start om 13.30 uur en is om 15.00 uur afgelopen.

Voor deze les kunnen we nog een sportieve begeleider gebruiken! Ben jij die persoon? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie: info@colourfulhethogeland.nl.

30 augustus, 7 september en 15 september
Koken in Supermarkt Plus (Jeroen Juch)

Marcela, Rona, Suus en Wladi laten je, voorafgaand aan de kookkunsten tijdens Mooi Bedum, Bedum voorproeven in de supermarkt.

21 juli
Uitje Colourful Het Hogeland

Met de Provinciale Vrijwilligersprijs ontdekt een bus vol vrijwilligers Het Hogeland. Eerst zullen zij in Warffum het Hogeland museum bezoeken, en vervolgens een lunch nuttigen in Hornhuizen. Als afsluiter gaan de vrijwilligers bowlen in Lauwersoog.

17 juli
Afronding project in Lutjegast

Vier vrijwilligers van ons, Nader, Suus, Amer en Mohammed verzorgen diverse workshops op een lagere school in Lutjegast.

30 juni van 12.00 – 14.00 uur
Op Roakeldais, Warffum

Culinair Straatje met Eritrese koffiehoek met deelnemers van Colourful Het Hogeland uit Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond.

22 juni
Project lagere school Lutjegast

Wahabou Alidou vertelt over zijn kindertijd in Benin en waar hij tegenaan liep toen hij naar Nederland kwam.

23 mei en 20 juni
Workshop baklava

Mohammad Barakat geeft met de plaatselijke bakker Hoekstra een workshop Baklava maken.

4 mei
Dodenherdenking in Zuidwolde

18.00 uur Vlaggen halfstok
19.30 uur Verzamelen bij basisschool Het Groenland
19.40 uur Stille tocht naar het monument bij café Moeke Vaatstra
19.59 uur Het taptoesignaal
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Het Wilhelmus, herdenkingsredes, kranslegging en defilé

Gastsprekers zijn burgemeester Van Lente, de heer Jabani, Colourful Bedum. Na afloop is er koffie en thee in dorpshuis ‘De Kern’ in Zuidwolde.

28 april
Wandeltocht door de bollenvelden

Aanmelden kan via www.bollen.activiteit.info. De wandeltocht wordt georganiseerd door Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland. De opbrengst is voor Colourful Het Hogeland.

20 april van 13.30 – 15.00 uur
Dorpshuis Agricola, Heerestraat 21 in Baflo

Presentatie stichting Colourful Het Hogeland. Voor vrijwilligers die zich misschien willen inzetten voor Colourful Het Hogeland.

15 april
FC Groningen

In samenwerking met FC Groningen en Qbuzz gaan we met 50 Colourful inwoners naar de wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC.

11 april om 20.00 uur
Meenschaar, Kapelstraat 9 in Bedum

Bijeenkomst ‘Aan Tafel Met Massoud’ Met als thema ‘Leven tussen twee culturen’. Voor iedereen die belangstelling heeft.

3 april om 20.00 uur
Meenschaar, Kapelstraat 9 in Bedum

Vrijwilligersbijeenkomst in Bedum met als thema ‘Grenzen stellen’. Voor iedereen die zich vrijwillig wil inzetten voor Colourful Het Hogeland.

31 maart van 13.15 – 17.00 uur
Dorpshuis, Hooilandseweg 18 in Roodeschool

Een hele middag genieten van muziek, dans en gezellig met uw buren, straat- en dorpsgenoten wandelend door Roodeschool. Van het ene optreden naar het andere. Met medewerking van Cheikh Ibra Fall met djembe.