Spannende finale receptenwedstrijd ‘Proef de Wereld’

In de keuken van het Hogeland college in Uithuizen stonden zaterdag 13 finalisten van de receptenwedstrijd hun gerecht achter de fornuizen. Druk met koken, bakken en braden, en er werd zelfs gebarbecued op het plein.

Het rook er “werelds”, in de keuken en ver daarbuiten! Er werden gerechten gemaakt uit Indonesië, Azerbeidzjan, Jamaica, Spanje, Italië en Nederland. Het zag er allemaal heerlijk uit.

De internationale jury had er een zware taak aan om de winnaars te kiezen. Er moest veel geproefd worden. De gerechten werden beoordeeld op smaak, geur, uiterlijk, presentatie en hygiëne.

Prijswinnaars
Dit zijn de prijswinnaars:

1e prijs: Karin Boon met haar Lasagne di Calceranica

2e prijs: Marcella Kokyova met haar Spaanse vogel met zoete aardappelpuree

3e prijs: Tineke Haaijer met haar maisbloemkoolsoep

Zij gingen alle drie naar huis met een geldprijs en een mooie kook-award. De havermout- appelkoek van Ronald Schmidt kreeg van de jury een eervolle vermelding.

Alle prijswinnaars ontvingen na afloop een prachtig kookboekje met de recepten van alle finalisten.

Deze dag was voor ons een Colourful ‘Kooktepunt’ Zeker voor herhaling vatbaar.

Met dank aan
Wij bedanken Het Hogeland College Uithuizen, de jury die bestond uit Johan vd Beek, Sytze Greidanus, Suus Dalebout-Tehupuring, Wladi Zimmerman, alles deelnemers en iedereen die de wedstrijd heeft gesteund.

Wil je ook het kookboekje ontvangen?
Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang het Digitale Receptenboek ‘Proef de Wereld’.

Inschrijven kan via deze link: https://bit.ly/Inschrijformulier.