Jenny neemt afscheid

Colourful, wat een kleurrijk avontuur!

In 2014 begon ik met het eerste idee, geïnspireerd door mijn dochter die in een Somalisch gezin voorlas (voor Humanitas). Ik zag steeds meer vluchtelingen in ons dorp, maar ik zag ook dat niemand hen aansprak. Ik ervoer hier zelf ook een drempel: verstaan ze mij wel en waar heb je het dan over?

Met het idee om aan te sluiten bij Mooi Bedum, een kunst- en cultuurmarkt, vond ik de opening om het gesprek aan te gaan. Ik ging ze vragen om mee te doen door trots en talent te delen, op het gebied van eten en muziek.

Hartverwarmend dat er zoveel mensen betrokken wilden zijn. Wat was het ook fantastisch dat de mensen uit mijn kapsalon die uit Spanje, Servië en Duitsland kwamen ook allemaal hun trots wilden delen.

Het gaat immers niet om waar je vandaan komt, het gaat erom dat je mens bent met een verhaal! Een open houding en nieuwsgierig zijn naar elkaar,  verrijkt ons allemaal!

Wat kwamen er mooie mensen en avonturen op ons pad! De samenwerking met de plaatselijke middenstand voor de workshop baklava, het aansluiten bij het cultuurevent van het Hogeland Op Roakeldais, de zwem-, schaats- en fietslessen en bijvoorbeeld het winnen van de Groninger Vrijwilligersprijs, de nominatie van het Appeltje van Oranje en het bijwonen van Prinsjesdag!

Het aanvragen van subsidies was en is lastig. Hoe druk je in cijfers uit dat dit win-win situaties oplevert. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen met studeren: Social Work. Een prachtige studie aan de Hanzehogeschool waar ik mijn maatschappelijke betrokkenheid professioneel kan voortzetten.

Zo kwam er vorig jaar een mooie vacature op mijn pad: bij Humanitas Het Hogeland zochten ze een coördinator Home-Start. Dit is een mooie verbreding voor mij in het sociale domein. De kappersschaar hing ik na 35 jaar in de wilgen!

Door de maatregelen in verband met corona lukte het afgelopen jaar mijn studie en baan te combineren met Colourful. Voor Colourful waren veel activiteiten afgelast. Wel hebben we aan de achterkant veel gewerkt aan het werven van nieuwe vrijwilligers voor als we weer los mogen. Hopelijk is het vanaf september weer mogelijk om elkaar meer te ontmoeten er staan weer mooie activiteiten op de agenda!

Met een versnelde studie en nieuwe baan is het voor mij komend jaar niet mogelijk om als projectcoördinator aan te blijven. Met het bestuur hebben we gekeken wie deze rol kan overnemen.

Ik ben ontzettend blij dat Wahabou Alidou, betrokken vanaf het prille begin van Colourful, het stokje overneemt.

Iedereen die meegewerkt heeft met Colourful, op wat voor manier dan ook, wil ik enorm bedanken. Het was een kleurrijke tijd en ik zal Colourful dan ook altijd blijven volgen! Ik wens iedereen in Het Hogeland het positieve geluid van Colourful.

Omarm het onbekende en breng kleur aan in een ieders leven!