Culinaire straat Op Roakeldais Warffum

Op Roakeldais 27 juni – 1 juli 2018

Tijdens het internationale dansfestival organiseren Op Roakeldais en Colourful Het Hogeland dit jaar samen een culinaire straat.

Op zaterdag 30 juni zullen inwoners met een immigratieachtergrond uit de vier fusiegemeenten (Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond) hapjes bereiden voor de bezoekers. Op deze manier kunnen zij iets van hun eigen culturen presenteren en daarover in gesprek raken met andere inwoners uit de regio en daarbuiten.

Om het verbinden van culturen wereldwijd en zeker ook in de nieuw te vormen gemeente Het Hogeland meer kracht bij te zetten, hebben het bestuur en de artistiek leider van stichting Festival Op Roakeldais en het bestuur van stichting Colourful Het Hogeland de handen ineen geslagen.

Colourful Het Hogeland wil de succesvolle formule uit de gemeente Bedum uitrollen naar de gemeente Het Hogeland. Veel verschillende activiteiten hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan participatie van nieuwkomers aan lokale activiteiten.

Het effect daarvan is dat mensen elkaar beter zijn leren kennen, dat er meer begrip is ontstaan, dat de sociale netwerken zijn uitgebreid, mensen de taal beter zijn gaan spreken en daarmee de kansen op een succesvolle integratie zijn toegenomen.

Vrijdag 16 maart, tijdens de kick-off van Op Roakeldais 2018, heeft Colourful Het Hogeland zich gepresenteerd aan alle aanwezigen. De stichting hoopt een groot bereik te realiseren door gebruik te maken van de persoonlijke netwerken van de aanwezigen uit de verschillende dorpen.

De officiële kick-off video met alle groepen, bands & artiesten: https://youtu.be/BKKLY02kg5c.