Colourful Het Hogeland tijdens winterloop 2018

De 8e editie van de Winterloop was een overweldigend succes. Wat heeft Bedum zich weer groots laten zien!

Colourful Het Hogeland heeft vrijdag 2 februari net als vorig jaar voor alle inwoners van Bedum heerlijke wereldgerechten gemaakt. Bedumers uit Nigeria, Syrië, Irak, de Nederlandse Antillen, Rusland, Iran, Molukken, Amerika, Tanzania, Indonesië, Nederland, Noorwegen, Somalië en Slowakije.


Allemaal stonden zij uren in de keuken om met de verkoop van hapjes geld in te zamelen voor het kankeronderzoek in het UMCG. En met een prachtig resultaat. Samen hebben we het bedrag van € 858, 35 kunnen doneren aan het goede doel. Daar zijn we trots op!

Op zaterdag 3 februari heeft het Colourful sportteam mee gedaan met de sponsorloop. Het baanrecord stond al twee jaar op naam van Maurits Kramer. Hij liep toen 37 rondjes. Colourful Het Hogeland had vorig jaar al gezegd dit record te willen verbreken en dat hebben we gedaan!

De uit Eritrea afkomstige Wegatha heeft binnen 45 minuten maar liefst 39 rondjes gerend. Een geweldige prestatie! De Bedumer Ben Stellingwerf spande echter de kroon met 43 rondjes. Voor volgend jaar ligt er daarmee een nieuwe uitdaging voor het Colourful sportteam.

We kijken terug op een heel geslaagd en gezellig weekend. Bedankt aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen!